Scouting in Kampen

Verenigingen

Jouw keuze in Kampen

Hanzeluiden

Actieve Scoutinggroep in het Stadspark met jaarlijks veel activiteiten, ook buiten de deur. Binnen de vereniging is veel ruimte voor initiatief en er bestaat een sterke verenigingscultuur onder de kaderleden. Activiteiten zijn onder andere kampvuur, vlot varen, samenwerkingsspellen en buitensport.

Henk Brunt Groep

Waterscoutinggroep aan het Ganzendiep waarbij het ravotten op het water centraal staat. Van de kinderen wordt veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid gevraagd bij het zeilen. Binnen de kleine maar daardoor overzichtelijke vereniging is veel ruimte voor eigen initiatief.

Martin Gasman Groep

Grote waterscoutinggroep aan het Ganzendiep die veel structuur biedt aan diverse groepen kinderen. Vakmanschap bij het zeilen staat hierbij centraal, waarbij veel aandacht gegeven wordt aan de trainingen. Binnen de vereniging wordt gewerkt met grote leidingteams waardoor er veel aandacht voor programma is.

Wat doe je bij Scouting?

Zeilen

Varen in je eigen vlet
Wekelijks ga je het water op, zeilend, roeiend of wrikkend. Je vaart met een vaste groep van 4 of 5 anderen in jullie eigen boot. Je leert (samen met de leiding) zeilen, roeien en wrikken.

kampvuur

Vuur stoken
Verantwoord stoken, koken op houtvuur, romantisch met de gitaar om het vuur en natuurlijk de Bonte Avond.

Kamperen

Samen op pad
De jongsten slapen een nachtje in het clubhuis, de oudsten slapen onder een zeiltje. Zet je eigen tent op en verken de nacht.

Outdoor

Van survival tot hutten bouwen
Vlot varen, klimmen en klauteren, kaart, kompas & GPS, niets staat ons in de weg. Volop ruimte voor avontuur en beweging.

Vrijblijvend kennismaken

Bij alle drie de Scoutingverenigingen kan je kind driemaal gratis en vrijblijvend komen kijken. Hij of zij kan dan met alle activiteiten volledig meedoen en na afloop besluiten om wel of niet lid te worden. Op deze manier kan je rustig kennismaken met de leiding en de vereniging.

Mail ons voor meer informatie en lidmaatschap